AUW creates woolly walled pavilion in rural Hungary

The Wool House pavilion – which features a timber base, tin roof, and fleece-clad facade – was built by Architecture Uncomfortable Workshop (AUW) for architectural festival Hello Wood that takes place every year near Hungary’s Lake Balaton.

Having taken an interest in spaces designed for single person use, the Budapest-based architects decided to create a structure where individual festival-goers could temporarily retreat from the noise and crowds.

“We understand this space as a kind of outhouse, where we get rid of our mental excesses,” explained the studio in a statement.

Inside the 2.5 square-metre pavilion is a timber stool that directly faces a wool mat on the floor, so that the visitor can choose to sit or lay down.

References: dezeen